Kungsbacka kommun

Är du socionom och intresserad av arbeta med ungdomar? Nu söker vi en medarbetare till vår ungdomsgrupp!

Rollen som socialsekreterare hos oss

Enheten barn och unga är indelad i tre grupper med en förste socialsekreterare till varje grupp som arbetsleder och handleder i ärenden. Vi har ett gott kollegialt stöd och ett välkomnande klimat där vi samarbetar och hjälper varandra. Du kommer att få arbeta med att utreda och följa upp beslutade insatser gällande ungdomar. Hos oss får du möjlighet att vara med och utveckla verksamheten och använda dina kunskaper och tidigare erfarenheter. Du får möjlighet att arbeta i ett team med erfarna kollegor och där man arbetar tillsammans när det behövs.

Din profil

Vi är intresserade av dig med rätt kombination av personlighet och kompetens. Som person trivs du i en verksamhet där förändringar är detsamma som möjligheter och du har en vilja att göra saker bättre för dem vi är till för. Du är genuint intresserad av att skapa, underhålla och vårda goda relationer. Du gillar även att planera och organisera ditt arbete effektivt, och har som mål att ett gemensamt arbetsklimat ska kännetecknas av öppenhet och prestigelöshet. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:

  • Socionomexamen
  • B-körkort. Då det ingår uppföljning av placeringar i tjänsten.

Det är meriterande:

  • om du har erfarenhet av myndighetsutövning.
  • om du har erfarenhet av socialt arbete med barn och ungdomar.

Läs gärna mer om oss

Barn och ungdomsenheten består av 24 socialsekreterare där flera medarbetare med lång och gedigen erfarenhet inom området arbetar tillsammans med kollegor som är nyare i sin profession. Enheten finns i stadshuset med cirka två minuters promenadavstånd från Kungsbacka resecentrum. Huset är nyrenoverat och vi arbetar aktivitetsbaserat.

Det tar endast 20 minuter med pendeln från Göteborg och vi är stolta över vårat nyrenoverade stadshus, placerat mitt i Kungsbacka, mitt emot centralstationen. Vi är även stolta över våra helt nya barnsamtalsrum som är anpassade för samtal med barn och ungdomar.

Förvaltningen för Individ & Familjeomsorg | Kungsbacka kommun

Vårt erbjudande och övrig information

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning 1 september eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här: https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/

Intresserad?

Kul! Varmt välkommen med din ansökan senast 8 juni. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi strävar efter en transparent och inkluderande rekryteringsprocess. Därför kommer du att få svara på ett antal frågor i samband med att du skickar in din ansökan. Detta innebär att du inte skall bifoga ett personligt brev utan endast ditt CV. Svaren på frågorna kommer objektivt och strukturerat att användas som del i urval.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/495
Kontakt
  • Sofia Holz, enhetschef, 0300-835168
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb