Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Vill du arbeta med energieffektivisering, förnybar energi och hållbarhet i kommunens fastigheter? Då ska du söka tjänsten som energiingenjör hos oss på Kungsbacka kommun.

Om oss

Kungsbacka kommuns fastighetsavdelning förvaltar ca 300 000 kvm egenägda lokaler och jobbar aktivt med att sänka sin energianvändning för att uppnå lägre koldioxidutsläpp och driftkostnader. Vi är anslutna till Borgmästaravtalet och har som mål att bli en av Sveriges ledande kommuner inom detta område. Du kommer att vara fastigheters specialist på energifrågor och ha stor möjlighet att påverka energilösningar av tekniska fastighetssystem, ombyggnation och nyproduktion av fastigheter.

Rollen som energiingenjör hos oss

Som energiingenjör kommer du att vara placerad på enheten Teknisk Förvaltning och Drift på Fastighetsavdelningen. Du kommer att ingå i ett team bestående av 16 kollegor i roller som Teknisk Förvaltare, drifttekniker, teknik- och systemspecialister. Tjänsten innebär många kontakter inom och utom organisationen som t.ex. med drifttekniker, projektledare, entreprenörer och kunder. Ditt mål inom rollen kommer bli att arbeta mot en minskad energianvändning. Dina huvudsakliga uppgifter är att utföra energianalyser samt kartläggningar, lönsamhetsberäkningar och energieffektiviseringsåtgärder i kommunens fastigheter. Du kommer också att jobba med och utveckla våra energimål, energistrategi, projekteringsanvisningar och stötta verksamheten inom energiområdet. I övrigt kommer du också att vidareutveckla vår kommande utbyggnad av solcellsanläggningar, vilket omfattar förstudie, upphandling och genomförande av solenergiprojekt

I tjänsten ingår även:

  • Delta i utvecklingsprojekt, t.ex. smarta fastigheter.
  • Ansvara för kommunens energibudget till våra fastigheter.
  • Planera och leda mindre energioptimeringsprojekt.
  • Stötta projektledare vid om- och nybyggnation.
  • Rapportering av nyckeltal till ekonomi, ledning och politik.
  • Ansvar för energiuppföljning och uppdatering av mätare i systemet Momentum RC.

Din profil

Du som söker tjänsten är högskoleingenjör med inriktning mot energi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har arbetslivserfarenhet av energifrågor i fastigheter och av liknande uppgifter som ovan beskrivet. Har du erfarenhet av arbete i både en politiskt styrd verksamhet samt även i privat företag, så ser vi det som en merit. Har du varit delaktig i att driva projekt är detta också meriterande för tjänsten.

Du kommer ha en samordnande, rådgivande och stöttande roll med många kontaktytor vilket kräver att du är serviceinriktad med en hög samarbetsförmåga. Du behöver vara lyhörd samt benägen att hitta och analysera tekniska lösningar. Vidare behöver du kunna planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du har förmåga att arbeta strategiskt och långsiktigt och är noggrann, strukturerad, driven och självgående.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande och övrig information

En tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här: https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/

Intresserad?

Vad kul! Varmt välkommen med din ansökan senast den 16 december.

Om oss förvaltningen för Service

Förvaltningen för Service är Kungsbacka kommuns tredje största förvaltning. Service kärnverksamhet är att tillsammans med förvaltningarna utveckla, leverera och samordna all den service som de behöver för att deras kärnverksamhet ska nå framgång och utvecklas. Detta arbete sker i nära samarbeta med de olika förvaltningarna.

Förvaltningen levererar en stor bredd av tjänster inom fastighet, lokalvård, måltid, IT, medborgar- och kundstöd, rekrytering och lönehantering. Att våra förvaltningar uppfattar oss på ett positivt sätt är en grundläggande förutsättning för en framgångsrik verksamhet. För att möta förvaltningars förväntningar är det vår ambition att alltid vara enkla att nå och förstå och att visa engagemang i varje situation.

#LI-KUNGSBACKA

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/721
Kontakt
  • Enhetschef Christer Hansson, 0300-834083
  • Rekryterare Anna Nordgren, 0300-83 30 28
Publicerat 2020-11-25
Sista ansökningsdag 2020-12-16

Tillbaka till lediga jobb