Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Vill du ingå i det gemensamma teamarbetet för att skapa de bästa möjligheter för barn och elevers måluppfyllelse? Har du god förståelse för att arbeta i en politiskt styrd organisation. Då kanske du är den vi söker!

Om oss

Hos oss på Smedingeskolan är det roligt att jobba! Vi är nyfikna, tänker fritt och vill satsa högt genom nya kreativa metoder och pedagogiska undervisningsformer.

Vi är ett engagerat kollegium som tillsammans strävar efter lärande på alla nivåer. Vi jobbar aktivt för att hela tiden utöka elevernas och vårt eget lärande i både ämnesgrupper och ämnesövergripande sammanhang. Vi har naturen inpå knuten, så det finns stora möjligheter att arbeta utanför skolans väggar.

Rollen som enhetschef hos oss

Som enhetschef blir du en viktig del i skolans ledningsteam för att skapa bästa förutsättningar för personal och elever och möjliggöra det pedagogiska uppdraget för rektor. På Smedingeskolan arbetar en rektor. Enhetschefen jobbar tätt tillsammans med rektor i det dagliga arbetet och i de strategiska frågorna. Du samarbetar också med andra rektorer och enhetschefer i geografiskt team och område för att nyttja varandras kompetenser, kontakter och intressen. 

Enhetschefens uppdrag innebär att i nära samarbete med rektor ansvara för elevrådet, samarbeta med interna och externa aktörer för elevernas bästa, utveckla café- och rastverksamhet, generell samverkan mellan hem och skola, ha schemaansvar, ta fram underlag, skriva rapporter m.m. för verksamhetens behov. Enhetschefen kommer att ha personalansvar för elevhälsans personal och annan elevstödjande personal.

Information och kommunikation behöver vara i fokus och samverkan på alla olika nivåer och i alla sammanhang. Enhetschefen kommer ingå i Ledningsgruppen för pedagogiskt område söder tillsammans med alla skolledare för området. Chefsansvaret kommer ligga hos verksamhetschefen.  Den dagliga arbetsledningen kommer ligga hos rektor och ske i tätt samarbete dem emellan.

För att kunna möta verksamhetens behov på såväl kort som lång sikt krävs en förmåga att kunna växla mellan olika arbetsuppgifter och insatser. Uppdraget utformas utifrån såväl kompetens som skolans behov.

Din profil

Du som söker har högskoleutbildning inom grundskolans verksamhet, gedigen erfarenhet av pedagogiskt arbete inom kommunal verksamhet och har relevant ledarerfarenhet. Har du dessutom erfarenhet av arbete med elevhälsa är detta meriterande. Körkort är ett krav.

Vi söker dig som vill, vågar och kan arbeta som ledare i förskolans och grundskolans verksamhet. Du är handlingskraftig och kan inspirera till både nytänkande och flexibilitet, dessutom har du en ödmjuk inställning, är lyhörd mot dina kollegor och kommunicerar och samarbetar på ett konstruktivt sätt. Självklart för dig är att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett sätt där du enkelt ser såväl helheters som detaljers konsekvenser för verksamheten. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om oss på förvaltningen för Förskola & Grundskola i Kungsbacka

Kärnverksamheten är indelad i tre pedagogiska områden. Vi har centrala funktioner för ekonomi, personal, utveckling och rättssäker myndighet som är stödjande funktioner för kärnverksamheten.

Sammanlagt är vi 2500 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och rusta dem för framtiden. Vårt mål är en likvärdig skola där vi ger barn och unga bästa tänkbara möjligheter till ett inspirerande och långsiktigt lärande i en trygg miljö. Vi ska bidra till att alla elever, utifrån sina förutsättningar, når målen för utbildningen.  

Vår ambition är att skapa en skola i världsklass och vi hoppas att du aktivt vill komma och bidra med din kompetens!

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag, dock senast söndagen den 1/9-19.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/664
Kontakt
  • Maria Stjernström, rekryteringsspecialist, 0300-83 71 11
  • Annika Hellström, verksamhetschef, 0300-83 47 71
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Tillbaka till lediga jobb