Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Som en snabbt växande kommun ställs det krav på att fortsätta utvecklas och hitta nya smarta lösningar, bland annat kring lokaloptimering. Vi söker nu dig som vill fortsätta att driva utvecklingen kring strategisk lokalförsörjning och upphandling hos oss på Individs- och familjeomsorg.

Om Enheten för Ekonomi och Utveckling
Vår enhet för ekonomi och utveckling består av ekonomi- och utvecklingschef, ekonomer, redovisningsekonom och utvecklingsledare. Ekonomifunktionens uppdrag i förvaltningen är att driva, utveckla och säkerställa ekonomiprocesserna och fungera som ett stöd till verksamhetens chefer. Utvecklingsledarenas roll är att leda, driva och påverka verksamheten framåt och att stötta förvaltningen operativt och strategiskt i olika frågor.

Rollen som utvecklingsledare hos oss
Som utvecklingsledare identifierar, granskar, samordnar och driver du olika utvecklingsfrågor inom strategisk lokalförsörjning och upphandling. Du ansvarar för omvärldsbevakningen inom ditt område och driver så väl projekt som utredningar. Du arbetar ofta i team med andra specialist- och stödfunktioner (exempelvis HR och kommunikation) samt enhetschefer inom verksamheten. Du företräder vår förvaltning i olika nätverk och samarbeten, såväl internt som externt.

Inom strategisk lokalförsörjning ansvarar du för att ta fram underlag och sammanställningar kopplat till vår s.k. lokalplan (dvs alla fastigheter vi har behov av), budgetarbete och årsredovisningar. Det rör sig bland annat om:

  • behovsanalyser
  • lokalresursplanering
  • budgetering av kostnader för beställning och underhåll samt drift från förvaltningen Service-Fastighet
  • lokaloptimering
  • avtalsskrivning

Du har regelbundna möten med andra verksamheter inom Kungsbacka kommun, framförallt förvaltningen för Service - Fastigheter som är vår utförarorganisation gällande lokalförsörjning.

Gällande upphandling och LOU/LOV ingår det i din roll att projektleda och vidareutveckla arbetet kring våra strategiska verksamhetsövergripande upphandlingar. Du gör förarbetet i upphandlingen för att sedan ta det vidare till vår inköpsverksamhet i kommunen. Du är vår sakkunniga på området och representera förvaltning kring LOU och LOV i olika forum.

Som utvecklingsledare i den här rollen är lokalförsörjning och upphandling dina främsta fokusområden men du kan även få arbeta med utvecklingsfrågor inom andra områden, vid behov.

Din profil
Som person är du ansvarstagande. Du strukturerar och driver ditt arbete vidare på ett självständigt och effektivt sätt. Du har en god analytisk förmåga och kan anta ett helhetsperspektiv samt se sakers långsiktiga betydelse. I ditt arbete trivs du som allra bäst när du får arbeta inom flera olika områden parallellt och du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du samarbetar mycket bra med andra och kan både bygga upp och underhålla professionella relationer och nätverk. Du har en god kommunikativ förmåga såväl i tal som i skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har en avslutad högskoleutbildning, gärna inom ekonomi, inköp eller juridik. Du har erfarenhet av upphandlingsarbete där du självständigt genomfört upphandlingar enligt LOU. Du har också erfarenhet av att driva utvecklingsfrågor inom området. Vi ser gärna att du har erfarenhet av lokalförsörjning. Har du arbetat som processledare och/eller projektledare är det meriterande för tjänsten, likaså arbetserfarenhet från offentlig verksamhet.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en arbetsplats där du har möjlighet att påverka, ta ansvar och göra skillnad, på riktigt, och samtidigt utvecklas i din profession. Vi hjälper varandra och har roligt tillsammans och här är balans i livet en självklarhet. Läs mer om hur det är att jobba hos oss, här.

Tjänsten som utvecklingsledare är en tillsvidaretjänst på heltid med start så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan, dock senast den 1 september 2019.

Vid frågor kring tjänsten kontakta Karin Martinsson, Förvaltningschef IF, tel. 0300-835854 under perioden 14 - 20 augusti, därefter kontakta rekryterande chef Fillitsa Grönberg, Ekonomi- och Utvecklingschef IF, tel. 0300-837397.

Om oss på förvaltningen för Individ & Familjeomsorg
Vi finns till för dem som behöver stöd i sin livssituation. Genom delaktighet och omtanke vill vi skapa möjlighet till förändring och livskvalitet.

Förvaltningen för Individ & Familjeomsorg ger olika former av stödinsatser efter individers och familjers behov, med särskilt ansvar för att barn och ungdomar växer upp under gynnsamma förhållanden utifrån gällande lagstiftning. Den hjälp vi erbjuder bygger på aktuell forskning och beprövad erfarenhet och utgår från individens behov och de anhörigas önskemål. På förvaltningen arbetar cirka 800 medarbetare.

#LI-KUNGSBACKA

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/663
Kontakt
  • Fillitsa Grönberg, Ekonomi- och Utvecklingschef, 0300-83 73 97
  • Karin Martinsson, Förvaltningschef, 0300-83 58 54
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Tillbaka till lediga jobb