Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Rollen som stödpedagog/stödassistent hos oss

Som stödpedagog/stödassistent hos oss arbetar du med att stödja och motivera deltagaren till en meningsfull sysselsättning. Vi arbetar alltid utifrån personens individuella behov. I din roll upprättar du genomförandeplaner för de deltagare som du är kontaktperson för och följer kontinuerligt upp målen i planen. Dokumentationen utförs i enlighet med lagen om stöd och service.

Tjänsten är förlagd på Hamntorgets Dagliga verksamhet. Du kommer att stötta och motivera deltagarna med varierande arbetsuppgifter.

Hamntorget vänder främst sig till högfungerande personer med Autismspektrumsyndrom. På Hamntorget har vi aktiviteter i vilka deltagarna kan utveckla sina resurser och förmågor. För en del deltagare innebär det att förbereda sig för att möta arbetsmarknaden. Det sker genom kartläggningar och genom individuell praktikplats på den öppna arbetsmarknaden. Du är en viktig del i förberedelsen tillsammans med vår arbetskonsulent.

Du kommer att arbeta efter tre metoder som ska främja deltagarens utveckling i sin sysselsättning: lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativt kompletterande kommunikation.

Din profil

Vi söker dig som har en YH-utbildning eller gymnasial utbildning samt B-körkort. Du har erfarenhet av våra tre arbetsmetoder. Du bör ha psykiatrikompetens och minst två års erfarenhet av att arbeta med målgruppen, samt att det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet inom vård- och stödsamordning (Case Management).

Som person är du lyhörd för andras behov och ser deltagarens individuella förutsättningar. Du är strukturerad, kreativ och lösningsfokuserad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde i september eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dagtid på vardagar.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 9 augusti 2019.

Om oss på förvaltningen Individ & Familjeomsorg

Vi ger socialt stöd till barn, unga och vuxna samt till personer med funktionsnedsättning. Vi utreder, behandlar och genomför biståndsinsatser och arbetar med förebyggande verksamhet. I vårt uppdrag ingår även att driva boenden för ensamkommande barn och ungdomar. För personer med funktionsnedsättning har vi personlig assistans, boenden och daglig verksamhet. Den hjälp vi erbjuder bygger på aktuell forskning och beprövad erfarenhet och utgår ifrån individens behov och de anhörigas önskemål.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September eller enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/637
Kontakt
  • Administrationen daglig verksamhet, 0300-83 53 99
Publicerat 2019-07-11
Sista ansökningsdag 2019-08-09

Tillbaka till lediga jobb