Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Vårt mål är att ge barn och unga bästa tänkbara förutsättningar för ett inspirerande och långsiktigt lärande i en trygg miljö. Förvaltningen omfattar flera pedagogiska verksamheter samt en central funktion för administration, planering och utveckling. Sammanlagt är vi 2500 personer som arbetar med att rusta våra barn och unga för framtiden. Det rör på sig inom vår elevhälsa i nordvästra Kungsbacka och Särö skola är en relativt ny skola, som startade upp för ett par år sedan i helt nya lokaler. Det är en F-9 skola med 550 elever.

De senaste åren har grundskolorna i Kungsbacka kommun utvecklat elevhälsoarbetet i en tvärprofessionell inriktning i ett nära samarbete med arbetslagen. Vi fortsätter att utveckla det till att bli mer förebyggande och hälsofrämjande. Elevhälsan ska leva i lärandeprocesserna!

Din profil

Vi söker dig som har specialistutbildning till Barnsjuksköterska, Distriktssköterska eller Skolsköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som skolsköterska och har erfarenhet av förbyggande arbete inom elevhälsoteam. Du har god datavana av olika datasystem och att dokumentera i IT-journal. Som person är du en stabil och trygg person som tar ansvar i ditt arbete och du förväntas vara självständig och kreativ i din strävan att finna lösningar för barnens bästa, Du ska ha lätt för och trivas att arbeta tillsammans med andra inom elevhälsoteamet och övrig personal på skolan. Du värnar om nära samarbete med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har ett professionellt och lösningsfokuserat förhållningssätt.

Rollen som skolsköterska hos oss

Du ingår och har en viktig roll i skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, specialpedagog, kurator, skolpsykolog och logoped. Elevhälsans främsta uppgift på skolan är att utifrån sina olika professioner stötta pedagogerna till att alla våra elever ska nå kunskapsmålen för sin utbildning. Hela elevhälsan dokumenterar i det kommungemensamma IT stödet PMO. I enlighet med skollagen arbetar du även med hälsofrämjande och förebyggande arbete enskilt och i grupper. Du arbetar även med socialstyrelsens

riktlinjer och hälso- och sjukvårdslagen arbeta efter medicinska kompetensens basprogram för bland annat hälsokontroller och vaccinationer. I rollen har du ett nära samarbeta med skolläkare som utgår från Capio vårdcentral. Skolorna i Kungsbacka är indelade i tre pedagogiska områden vilket innebär att du ingår i ett nätverk med skolsköterskor i område Norr. Alla skolsköterskor i Kungsbacka deltar också i regelbundna möten med verksamhetschefen för medicinska och psykologiska delen av elevhälsan.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning snarast eller enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag, dock senast 30 maj.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde August 2019
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/390
Kontakt
  • Johanna Karlsson, 0300- 83 63 02
Publicerat 2019-05-15
Sista ansökningsdag 2019-05-30

Tillbaka till lediga jobb