Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Om oss på förvaltningen för Förskola & Grundskola i Kungsbacka

Vårt mål är att ge barn och unga bästa tänkbara förutsättningar för ett inspirerande och långsiktigt lärande i en trygg miljö. Förvaltningen omfattar flera pedagogiska verksamheter samt en central funktion för administration, planering och utveckling. Sammanlagt är vi 2500 personer som arbetar med att rusta våra barn och unga för framtiden.

Håkansgårdens förskola ligger i Varlaområdet i Kungsbacka och tillhör pedagogiskt område centrum. Förskolan arbetar med förskola i förändring och verksamheten bedrivs i fyra mindre barngrupper med tre hemvister under större delen av dagen.

Vårt fokus är att barnen inte ska ha för många relationer runt sig dagligen och att de ska finnas i ett tryggt sammanhang. För att kunna möta detta har vi barnen i mindre grupper och anpassar struktur och miljö. Vi har stora möjligheter att fördela barnen i en spännande lärmiljö som är anpassad för lärande och skaparglädje. Detta bidrar till att vi kan rikta vårt förhållningssätt där barnen är i fokus, för att hjälpa, stötta, vägleda och stimulera deras utveckling.

Rollen som förskollärare på Håkansgårdens förskola

Som en av förskollärarna på Håkansgårdens förskola har du delat ansvar för att observera, dokumentera, reflektera och analysera för att därefter utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor på förskolan. I vårt förhållningssätt arbetar vi utifrån relationell pedagogik och vägleder barnen i det sociala samspelet genom att respektera och lyssna på varandra. Under hösten kommer vi att koppla samman relationell pedagogik med begreppet undervisning i förskolan utifrån den reviderade läroplanen lpfö18 för att utveckla förskolans pedagogiska verksamhet vidare. Vi utbyter kollegialt lärande genom olika sammankomster på förskolorna i området.

Förskolans barnhälsoteam bestående av specialpedagog och förskolechef stöttar pedagogerna genom handledning och coachning.

Din profil

Du är legitimerad förskollärare/lärare mot yngre åldrar eller examinerad förskollärare i avvaktan på legitimation. Du kännetecknas av ett professionellt bemötande mot barn, vårdnadshavare och kollegor. Detta innebär att du har ett reflekterande förhållningssätt och är lyhörd för barnens behov. Samarbete är för dig en självklarhet, du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya situationer och arbetssätt.

Du har ett genuint intresse för barns utveckling och lärande. Du är också intresserad av din egen utveckling och lärande vilket du visar som förebild för barnen och kollegor. Detta synliggör du genom att pröva nya metoder och arbetssätt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av yrket.

Villkor

Välkommen med din ansökan senast 12 maj. Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillsättning 7 augusti. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/263
Kontakt
  • Anja Hörnlund, 0300-83 45 25
Publicerat 2019-04-15
Sista ansökningsdag 2019-05-12

Tillbaka till lediga jobb