Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Varlaskolan söker nu en Förstelärare för SVA (i kombination med annat ämne) för en tillsvidaretjänst. Vi erbjuder dig en spännande resa in i framtiden, där du får möjlighet att utmanas, utvecklas och driva skolutvecklingsprojekt! Din chef är utbildad inom Utvecklande ledarskap, där Kungsbackas ledare utgår från ett coachande förhållningssätt som skapar kompetensutvecklingsinsatser i vardagen, utifrån dina egna förutsättningar.

Om ditt uppdrag som pedagog
Tillsammans med närmaste arbetslag kommer du att planera, undervisa, analysera och utvärdera den pedagogiska undervisningen. Du kommer att arbeta med elever i grundskolans åk 7-9 tillsammans med lärare och specialpedagoger.

Om ditt uppdrag som förstelärare
Uppdraget som förstelärare varierar över tid. Utifrån elevers behov anpassas uppdraget mellan undervisning och utvecklingsuppdraget under terminerna och mellan läsåren. Vidare kommer du bland annat att:

• Handleda andra pedagoger, så att de blir tryggare och har en bredare variation i undervisningen för att öka individualisering och åstadkomma inkludering.
• Stödja utvecklingen för att öka barn och elevers måluppfyllelse.
• Delta i nätverk för förstelärare och vara aktiv i omvärldsbevakning.
• Samarbeta med lärare, övrig personal och förskolechefer/rektorer inom och mellan enheter i Kungsbacka kommun.
• Genomföra förskolechef/rektors pedagogiska ledarskap.
• Aktivt delta i skolans och förskolan systematiska kvalitetsarbete.
• Samt att vara mentor åt sistaårsstudenter på lärarprogrammet.

Ditt arbete tas fram och dokumenteras i uppföljningssamtalet mellan förstelärare och förskolechef/ rektor.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för SVA i kombination med annat ämne. Det är en fördel om dessa ämneskombinationer är Sv eller Eng.  

Du kan genom dokumentation kan redovisa minst fyra års vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Du har en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat. I ditt personliga brev beskriver hur du arbetar med modern undervisning i ditt klassrum samt hur du skulle vilja arbeta skolövergripande med förändringsprocesser på en skola.

Om oss på Varlaskolan
Varlaskolan är en grundskola åk 6-9 Antal elever är ca 560. Personalstyrkan uppgår till ca 65 personal. Skolan ligger centralt i Kungsbacka med närhet till bl.a. biblioteket Fyren, Kungsbacka-skogen, Tingbergsvallen, kommunhuset och buss/tåg- station. Det är enkelt att pendla hit!

De tekniska förutsättningarna på skolan är mycket bra och vi jobbar mycket med digitala redskap som en naturlig del av undervisning och lärande.  Läs gärna mer om vår skola, här.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/204
Kontakt
  • Rektor Elisabet Teghult Mayner, 0300- 83 36 53
Publicerat 2019-04-15
Sista ansökningsdag 2019-05-05

Tillbaka till lediga jobb