Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Vem söker vi?
För att lyckas och trivas i rollen behöver du vara ansvarsfull och strukturerad till din läggning då du driver din modersmålsundervisning själv men i nära samarbete med kollegor. Du kommer att planera, genomföra, utvärdera och utveckla det pedagogiska arbetet både självständigt och i arbetslag samt ingå i olika utvecklingsgrupper. Du har stor personlig mognad, är lyhörd och kan förhålla dig professionellt till såväl elever, vårdnadshavare som kolleger. Du tycker om att ta in ny kunskap och dela med dig av din egen. Du har modet att söka den information du behöver samt att ta egna initiativ.

Modersmålslärare i Kungsbacka kommun
Oavsett ålder är ett rikt och varierat språk betydelsefullt för att kunna förstå och delta i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts. Nu behöver vi utöka vår verksamhet med fler duktiga modersmålslärare som trivs med människor och pedagogik.

Som modersmålslärare planerar, genomför, följer du upp undervisningen i ämnet modersmål utifrån grundskolans läroplan. I ditt uppdrag ingår att bedöma och betygssätta elevens kunskaper. I dessa tjänster kan även studiehandledning ingå. Detta innebär att du ger flerspråkiga elever stöd i sina studier och agerar språkbrygga mellan skolan och eleven. Du kan även komma att stötta förskolan i deras flerspråkiga arbete. I samarbete med förskolans personal kommer du planera och bedriva språkutvecklande arbete med ett flerspråkigt och interkulturellt perspektiv.

Om oss
Enheten Flerspråkigt lärande utgår från sina centralt belägna lokaler i Kungsbacka. Vi är för närvarande ett 60-tal modersmålslärare och studiehandledare i drygt 30 olika språk. Vår verksamhet omfattar cirka 1000 barn och elever från förskolan upp till gymnasiet.

På vår enhet jobbar vi med tre verksamhetsområden för att kunna erbjuda stöd till barn och elever i alla åldrar: modersmålsstöd, modersmålsundervisning och studiehandledning. Över läsåret använder vi oss av kollegialt lärande för att sprida våra kunskaper mellan oss i olika så kallade lärgrupper förlagda på vår hemvist.

Din profil
Vi söker dig som är behörig lärare eller har motsvarande dokumenterad pedagogisk högskoleutbildning. Utöver somaliska/kurmanji eller tagalog som modersmål, behärskar du även det svenska språket i tal och skrift. För att klara uppdraget är det viktigt att du har kunskaper om det svenska skolsystemetet och våra styrdokument. Goda datorkunskaper krävs. Körkort och tillgång till egen bil är önskvärt eftersom du är verksam över hela kommunen.

Erbjudande
Somaliska:  En tidsbegränsad anställning på deltid med tillsättning enligt överenskommelse.

Kurmanji: En tidsbegränsad anställning på deltid med tillsättning enligt överenskommelse.

Tagalog/Filippinska: En tidsbegränsad  20% med tillsättning enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan, dock senast 25 januari.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning.
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/20
Publicerat 2019-01-11
Sista ansökningsdag 2019-01-25

Tillbaka till lediga jobb