Kungsbacka kommun

Verksamhetens uppdrag
Vi på förvaltningen för Individ- och familjeomsorg har under det senaste året arbetat hårt och strategiskt med att skapa rätt förutsättningar för att kunna utöva professionellt socialt arbete. Vi ger socialt stöd och behandling till barn, unga och vuxna. Vårt uppdrag är att erbjuda lättillgänglig hjälp som skapar trygghet och främjar självständighet utifrån individens unika villkor. I dag är vi cirka 170 medarbetare som gör utredningar, genomför biståndsinsatser och arbetar med behandlande verksamhet. Den hjälp vi erbjuder bygger på aktuell forskning och beprövad erfarenhet.

Vuxenenheten är en enhet som består av en myndighetsgrupp och av en behandlingsgrupp. Vår vision är att med gemensamma krafter erbjuda det som verkligen fungerar. Vi strävar också efter att bli en enhet där vi alla drar åt samma håll.

På myndighetssidan arbetar ca 12 socialsekreterare och en 1:e socialsekreterare. På behandlingssidan arbetar ca 17 behandlare. Behandlingsgruppen erbjuder enskilda samtal, gruppbehandling, drogtester och mobila insatser för personer med samsjuklighet. Ett aktivt arbete med att forma enheten utefter klienternas behov pågår och delaktigheten kring detta utvecklingsarbete är stort. Vi arbetar också aktivt med bemanningsfrågan med syfte att säkerhetsställa rimlig arbetsbelastning och rättssäkerhet.

Befattningens roll och mål
Uppdragen kommer som en biståndsinsats från boende- eller socialsekreterarna, genom ansökningar från brukarna själva, genom anmälningar från fastighetsägare eller på initiativ från övriga enheter inom Individ & Familjeomsorg. Uppdrag kan även komma direkt från fastighetsägare. Du arbetar både med uppsökande verksamhet och långvariga relationer. Arbetstiden är huvudsakligen förlagd till kontorstid.

Arbetet innebär således även administrativa delar såsom löpande journalföring, upprättande av genomförandeplaner och avvikelserapportering. Du har ett nära samarbete med kollegor och samverkanspartners och du är med och utvecklar behandlingsarbetet/boendepedagogsuppdraget i samverkan med arbetsledning, kollegor och med myndighetsgruppen.

Arbetet sker företrädesvis genom hembesök och kan bestå av:

  • Olika pedagogiska insatser inom ramen för boende och familj
  • Hjälp till att bo kvar, då någon riskerar att förlora sin bostad på grund av hyresskulder, störningar eller sanitära olägenheter
  • Hjälp vid anskaffning av boende för den som står utan eget boende
  • Tillsyn för att klara av att bo, och i de ärenden där kommunen har gått in som borgenär för hyran
  • Stödinsatser i nykterhet/drogfrihet i bostaden
  • Lotsa vidare/stödja att ansöka om rätt stödformer såsom exempelvis boendestöd/hemteam, ekonomisk rådgivning mm.  

Samverkan med andra enheter, verksamheter och myndigheter är en viktig del av arbetet för att skapa samsyn, en helhetsbild och kunna stötta individen vidare till ett självständigt liv.

Tillsammans med övriga inom teamet och enheten kommer du att driva och utveckla vår verksamhet. Vi förutsätter att du fortlöpande håller dig uppdaterad om nya rön och erfarenheter, som berör ditt arbete och uppdrag.

Den övergripande målsättningen med boendepedagogernas uppdrag är att arbeta vräkningsförebyggande och öka andelen människor som får eget hyreskontrakt/behåller hyreskontrakt.

Din profil
Du är utbildad socionom, behandlingspedagog, beteendevetare, eller en enligt arbetsgivaren likvärdig högskoleutbildning. Du har erfarenhet av målgruppen personer med någon form av funktionsnedsättning, psykosocial problematik och/eller missbruksproblematik. Andra meriterande vidareutbildningar är Motivationshöjande behandling (MET) och MI.  

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmåga att se helheten kring personen du arbetar med och vara flexibel och kreativ i ditt arbetssätt. Du har god samarbetsförmåga och ser dina kollegor som en källa till kunskapsutbyte. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du vill vara en del av en arbetsgrupp som hjälps åt, har nära till skratt och engagerat vill delta i vårt påbörjade utvecklingsarbete.

Körkort är ett krav.

Villkor
Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde 190101 eller enligt överenskommelse. Vi erbjuder även extern handledning, friskvårdsbidrag och fem dagar extra semester vid semsterersättningsväxling. Varmt välkommen med din ansökan senast den 12 december. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstidens gång.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 januari 2019
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/929
Kontakt
  • Jenny Knutsson, 0300-83 43 16
Publicerat 2018-11-20
Sista ansökningsdag 2018-12-12

Tillbaka till lediga jobb